Mobiel vriendelijke websites krijgen voorrang in zoekresultaten

Als het gaat om te zoeken op mobiele apparaten, moeten de gebruikers de meest relevante en actuele resultaten te krijgen, ongeacht of de informatie die woont op mobiel-vriendelijke webpagina's of apps. Naarmate meer mensen gebruik maken van mobiele apparatuur voor toegang tot internet, passen wij onze algoritmes aan, aan deze gebruikspatronen. We hebben het voor gebruikers gemakkelijker gemaakt om mobiel-vriendelijke webpagina's te vinden en we hebben App indexeren geïntroduceerd om nuttige inhoud van apps te vinden. Vandaag kondigen we twee belangrijke veranderingen aan om gebruikers te helpen meer mobiel-vriendelijke inhoud te ontdekken:

 

1. Meer mobiel-vriendelijke websites in de zoekresultaten

Vanaf 21 april zullen we ons gebruik van mobiele-vriendelijkheid uitbreiden als een ranking signaal. Deze wijziging is van invloed op de mobiele zoekopdrachten in alle talen over de hele wereld en zal een aanzienlijke impact in onze zoekresultaten te hebben. Voor gebruikers wordt het gemakkelijker om relevante, hoogwaardige zoekresultaten die zijn geoptimaliseerd voor hun apparaten te krijgen.
 

2. Meer relevante app inhoud in zoekresultaten

Vanaf vandaag zullen we beginnen om informatie uit geïndexeerde apps te gebruiken als een factor in de ranking voor ingelogde gebruikers die de app hebben geïnstalleerd. Hierdoor kunnen we inhoud van geïndexeerde toepassingen prominenter weergeven in onze zoekfunctie. 
 

Responsive websites krijgen dus voorrang!

Al sinds lange tijd bouwt RKDmedia alle websites responive. Dit wil dus zeggen: optimaal voor tablets en Mobiele apparaten. Doordat Google deze website nu hoger gaat ranken hebben al veel van onze klanten profijt!

Hieronder een aantal voorbeelden van websites die RKDmedia de laatste tijd voor haar klanten heeft ontwikkeld.